Warning: Constant FORCE_SSL_ADMIN already defined in /home/www/radimradi.cz/www/radimradi.cz/wp-config.php on line 91

Warning: Undefined array key "HTTP_X_FORWARDED_PROTO" in /home/www/radimradi.cz/www/radimradi.cz/wp-config.php on line 95
Recenze: Pleny Babylove Premium Aktiv Plus | Radimradi.cz

Dětské pleny z DM Babylove (Premium-Windeln aktiv plus) jsou vyrobeny ve Švédsku nebo v Polsku. Každá velikost vypadá mírně odlišně. Velikost č. 1 a č. 2 má detekční proužek moči. Do velikosti č. 3 jsou jednorázové plínky vyráběny ve Švédsku, od velikosti č. 4  v Polsku. V recenzi vám ukážeme, pozitiva a negativa tohoto produktu.

Velikost, kilogramy a cena

Pleny zakoupíte v těchto velikostech                                            Cena / kus v Kč (2018)
DM Babylove dětské pleny 1 Newborn (3 – 5 kg), 28 ks 5,3
DM Babylove dětské pleny 2 Mini (3 – 6 kg), 42 ks 4,2
DM Babylove dětské pleny 3 Midi (5 – 9 kg), 50 ks 3,78
DM Babylove dětské pleny 4 Maxi (8 – 14 kg), 42 ks 4,5
DM Babylove dětské pleny 4+ Maxi Plus (9 – 16 kg), 38 ks 4,97
DM Babylove dětské pleny 5 Junior (11 – 25 kg), 36 ks 5,25
DM Babylove dětské pleny 5+ Junior Plus (15+ kg), 34 ks 5,56

Jednorázové plenky přibližně odpovídají uvedeným kilogramům. Dítě na horní hranici váhové kategorie se nemusí do kalhotek vejít. Rozměrově větší jsou Babylove Öko přírodní dětské plenky. Pleny se vzhledově odlišují dle zakoupené hmotnostní kategorie. Do velikosti č. 2 jsou měkké a mají indikátor vlhkosti. Od velikosti č. 3 indikátor chybí. Pružná gumička na zádech plní svůj účel velmi dobře.

Ceny jsme přebírali z drogerie DM. Jedno balení pořídíte za 189 Kč. Pleny velikosti č. 2 stojí 175 Kč, pleny velikosti č. 1 seženete za 149 Kč. Pokud zakoupíte v e-shopu DM mega velké balení za 499 Kč (dostupné pouze online), výrazně ušetříte. Musíte počítat s poštovným, které stojí 49 Kč (2018).

Jak plenky vypadají?

Materiál zvenku a zevnitř plenky: Jsou vyrobeny z příjemného materiálu. Zevnitř působí na dotek hebce, zvenku je materiál jemný, avšak ne tak příjemný jako u “Öko” varianty. Gumičky netlačí do nožiček. Vzhledově je plenka hezká, barevná, potištěna obrázky zvířátek zepředu a zezadu. Zvířátka se v jednom balení střídají. Plena je tenká, prodyšná a přizpůsobí se tělíčku. Měkké boky dítě netlačí.

Lepicí pásky: Pružné pásky na suchý zip lze opětovně rozepnout a zapnout, drží dobře a jsou dostatečně dlouhé.

Vlastnosti

Parfemace: Pleny nebyly parfemované, ale mírně zapáchaly chemicky. Testovali jsme velikost č. 3.

Savé jádro: Savé jádro není označeno.

Absorpce: Plena dobře absorbuje moč a zanechá suchou pokožku. Díky vyšším zádům a gumičce v zadní části zachytí moč i řídkou stolici.

Jak dlouho vydrží?: Poměrně rychle zvětší svůj objem. Znamená to, že saje dobře, a pravděpodobnost, že způsobí opruzeniny je nižší. Tři hodiny zanechá zadeček v suchu, v noci vydrží. Záleží na tom, kolik dítě vypije tekutiny před spaním.

Opruzeniny: Po těchto plenách se objevují výjimečně. Každé dítě má jinak citlivou pokožku.

Dostupnost a cenová kategorie

Plenky zakoupíte v drogerii DM a v e-shopu, který nedávno zprovoznili. V Německu seženete pleny levněji. Krabice Jumbo Pack vyjde na 10,45 € (275 Kč), u nás na 359 Kč. V balení je 84 ks plenek velikosti č. 4, 72 ks velikosti č. 5, 76 ks velikosti č. 4+. Malé balení velikosti č. 1 (28 ks) pořídíte za 3,65 € (96 Kč) a balení velikosti č. 2 (42 ks) za 4,65 € (123 Kč). V českém e-shopu se nejvíce vyplatí balení Mega Pack za cenu 499 Kč (vel. č. 4 = 126 kusů, vel. č.  5 = 108 kusů).

Youtube

Testy

Český časopis dTest zveřejnil v dubnu 2015 v nezávislých testech nezávadnost jednorázových plenek. Z celkových 14 testovaných produktů se umístily plenky DM Babylove na sedmém místě s výsledkem 61 %. Tento výsledek je připisován staré variantě plenek, která se již neprodává.

Poměr cena a kvalita

Krásné pleny za férovou cenu. Poměr ceny a kvality je výborný, pleny neprotečou, miminko si neušpiní oblečení, opruzeniny  způsobují výjimečně. Škoda jen, že jsou v Německu tak levné a německý e-shop nezasílá zboží do České republiky. Na německou cenu jednoho balení plenek se český spotřebitel nemá šanci dostat.

Babylove Premium

Tip

Hledáte levné a kvalitní jednorázové plenky, které seženete online? Pleny Bella Háppy patří k těm levnějším, přesto sají velmi dobře a drží si perfektní poměr ceny a kvality. Plenky koupíte v akci (vždy v nějakém obchodě jsou zlevněné) třeba na Proděti.cz. Další akce, buď zlevněné plenky, nebo dárky k nákupu najdete na Feedo.cz. Výhodné multipacky plenek s dopravou zdarma koupíte i na Mall.cz.

Shrnutí

Klady (+) 

  • Pěkný design
  • Neprotečou.
  • Perfektně sedí.
  • Příznivá cena

Zápory (-)

  • Smrdí chemicky.
  • Pro dítě s maximální možnou hmotností v dané kategorii mohou být malé.
  • Pokud jsou v akci, bývají vyprodané. Zakoupíte je pouze v drogerii DM a v e-shopu DM.

 

Celkové hodnocení
  • 69%
    Hodnocení - 69%
69%

Plenky Babylove skvěle sedí, neprotékají a nezpůsobují opruzeniny. Nevýhodou je jejich špatná dostupnost. Zakoupíte je pouze v drogerii DM.

Foto: Radimradi.cz

Redakce
Redakce

Vítejte na stránkách Radimradi.cz. Založili jsme je pro vás. Pro matky s dětmi, nastávající rodiče i prarodiče, kteří neradi kupují zajíce v pytli a před pořízením kočárku, autosedačky, hraček, nádobí nebo dětské výživy si přečtou zkušenosti ze života. Na našich stránkách najdete informace o tom, jak je produkt dobrý, ale také jeho negativa, chyby, na které vás výrobce bude jen těžko upozorňovat. V tom tkví jejich největší přínos. Výrobky testujeme sami ve svém volném čase. Z tohoto důvodu nám může někdy trvat déle, než objektivní recenzi zveřejníme. Testujeme a hodnotíme proto, abychom vám řekli svůj názor a zkušenost, ne abychom dělali reklamu, nebo zneuctili nějaké výrobky.

Radimradi.cz
Logo