Warning: Constant FORCE_SSL_ADMIN already defined in /home/www/radimradi.cz/www/radimradi.cz/wp-config.php on line 91

Warning: Undefined array key "HTTP_X_FORWARDED_PROTO" in /home/www/radimradi.cz/www/radimradi.cz/wp-config.php on line 95
Recenze: Bebivita 1 počáteční mléčná kojenecká výživa | Radimradi.cz

Bebivita 1: Počáteční mléčná kojenecká výživa

Počáteční mléko Bebivita  1 od narození nepatří mezi nejvyhledávanější produkty. Mléko koupíte nejlevněji v Německu, ale i v České republice se prodává v akci za přijatelnou cenu. Víte, jaké jsou její klady a zápory? Nahlédněte do hodnocení.

Jak si stojí Bebivita 1 (počáteční mléčná kojenecká výživa)

Balení

500 gramů: V papírové krabici je jeden sáček a odměrka.

Dostupnost

Mléko zakoupíte ve vybraných drogeriích. Objednat jej můžete online z internetových obchodů s dětským zbožím, a z e-shopů, které se zabývají dovozem potravin z Německa (nejvýhodnější).

Cena

V Německu jej pořídíte za 3,95 Eur (103 Kč). V České republice vyjde mléko na 179 Kč.

Chuť a vůně

Poměrně smrdí.

Bolení bříška

Některé děti mají po mléku průjem, jiné jej naopak snášejí velmi dobře. Patří mezi sytější kojenecké formule.

Vlastnosti

Dobře se rozpouští, nehrudkovatí, pění. Zasytí.

Další druhy

Bebivita PRE

Složení

Odtučněné mléko, sušená mléčná syrovátka (částečně demineralizovaná), rostlinné oleje, kukuřičný škrob, laktóza, uhličitan vápenatý, chlorid draselný, hydroxid vápenatý, vitamín C, chlorid vápenatý, mléčnan železnatý, síran zinečnatý, niacin, vitamín E, kyselina pantothenová, síran měďnatý, vitamín A, vitamín B1, vitamín B6, jodičnan draselný, síran manganatý, kyselina listová, vitamín K, seleničitan sodný, vitamín D, biotin

Počáteční mléko Bebivita PRE je vhodné pro kojence od narození do šesti týdnů. Počáteční mléko zakoupíte také s označením Bebivita 1. Obě mléka jsou vhodná od narození do půl roku věku. Počáteční mléko s označením PRE obsahuje pouze mléčný cukr, laktózu, je podobné co nejvíce mateřskému mléku, a zastupuje stravu po dobu šestinedělí.

Německá spotřebitelská organizace Stiftung Warentest hodnotila v polovině roku 2016 patnáct mléčných prášků pro děti: jedenáct produktů z kategorie PRE a čtyři výrobky vhodné pro děti se sklonem k alergickým reakcím. Výrobky posuzovala v kategoriích „složení“, „škodlivé látky“ a „obal“. Osm z testovaných produktů získalo hodnocení „dobře“, šest obdrželo známku „uspokojivě“ a jeden produkt „nedostatečně“. Počáteční mléko Bebivita získalo známku 2,3, „dobře“. Mléko patřilo k lépe hodnoceným. Jeden kilogram výživy stojí v Německu necelých 8 €. Počáteční mléko se připravuje dobře, snadno se rozpouští a pění. Cena za 100 gramů se v ČR pohybuje okolo 36 Kč. Zakoupíte jej pouze v drogerii, online v obchodě s dětským zbožím a v lékárnách. Nejvýhodněji jej seženete skrze e-shopy, které dovážejí drogerii a potraviny z Německa. Uvnitř slabé krabičky je jeden nepromokavý zavakuovaný sáček. Mléko snadno navlhne, pokud je otevřeno déle. Sáček spotřebujte nejpozději do tří týdnů po otevření. V podobné cenové kategorii zakoupíte například mléko z drogerie Rossmann.

Shrnutí

Klady  (+)

  • Cena, kupujete-li jej v Německu, případně online dovezené z Německa.
  • Dobře se rozpouští.
  • Netvoří se hrudky.
  • Zasytí.
  • V odborném testu dopadlo mléko PRE dobře.

Zápory (-)

  • Pění.
  • Nepraktické balení

Hodnocení v sobě reflektuje zkušenosti více maminek s dětmi. Každému dítěti vyhovuje jiná kojenecká formule. Co sedí jednomu, druhému vyhovovat nemusí. To platí i u sourozenců.

Zdroj foto: www.dm.de

Celkové hodnocení
  • 68%
    Hodnocení - 68%
68%

Bebivita 1 počáteční mléčná kojenecká výživa vás nadchne cenou. Složení mléka je obyčejné, ničím se nevymyká. Zcela chybí probiotika, prebiotika GOS/FOS.

Poznámka: Nejedná se o reklamu a propagaci počátečního umělého mléka. Nejpřirozenější stravou pro miminko je kojení.

Redakce
Redakce

Vítejte na stránkách Radimradi.cz. Založili jsme je pro vás. Pro matky s dětmi, nastávající rodiče i prarodiče, kteří neradi kupují zajíce v pytli a před pořízením kočárku, autosedačky, hraček, nádobí nebo dětské výživy si přečtou zkušenosti ze života. Na našich stránkách najdete informace o tom, jak je produkt dobrý, ale také jeho negativa, chyby, na které vás výrobce bude jen těžko upozorňovat. V tom tkví jejich největší přínos. Výrobky testujeme sami ve svém volném čase. Z tohoto důvodu nám může někdy trvat déle, než objektivní recenzi zveřejníme. Testujeme a hodnotíme proto, abychom vám řekli svůj názor a zkušenost, ne abychom dělali reklamu, nebo zneuctili nějaké výrobky.

Radimradi.cz
Logo