Warning: Constant FORCE_SSL_ADMIN already defined in /home/www/radimradi.cz/www/radimradi.cz/wp-config.php on line 91

Warning: Undefined array key "HTTP_X_FORWARDED_PROTO" in /home/www/radimradi.cz/www/radimradi.cz/wp-config.php on line 95
Co nevíte o BIO kojenecké mléčné výživě | Radimradi.cz

Co nevíte o BIO kojenecké mléčné výživě

Která kojenecká mléka jsou vyrobena z BIO surovin? Zaměřili jsme se na mléka vyrobená ze surovin z ekologického zemědělství. Jaké složky z ekologického zemědělství mléko obsahuje a na kolik vás vyjde?

Co znamená BIO kojenecké mléko

Výživa je vyrobena z mléka krav, které jsou krmeny trávou, případně ekologickou potravou. Výroba i složení výživy jsou v souladu s vyhláškami a předpisy, které upravují BIO stravu. Ve složení BIO mléčné výživy najdete označeny ty produkty, které jsou z ekologického zemědělství. U dané suroviny je nejčastěji symbol hvězdičky nebo tečky. Nutno poznamenat, že veškeré složky nemohou být BIO původu. Proč? Proto, že do mléka vstupují i sloučeniny, minerály a další přidané látky. Z ekologického zemědělství pochází kukuřičné maltodextriny, sušené odstředěné mléko, rostlinné za studena lisované oleje, laktóza.

V České republice jsou dostupná kojenecká mléka v BIO kvalitě značek Hipp, Holle a Babybio.

Kolik stojí BIO mléko

Babybio Optima 1 zakoupíte v dóze po 900 gramech za 519 Kč (100 gramů za 58 Kč). Babybio Optima 2 pokračovací mléčná kojenecká výživa v prášku a Babybio Optima 3 růstové mléko v prášku seženete 900 gramů za 400 Kč (100 gramů za 45 Kč). Babybio Lunea 1 stojí 429 Kč, Lunea 2 přijde na  400 Kč (100 gramů za 45 Kč). Babybio kozí mléko koupíte za 699 Kč v plechovce o 900 gramech (100 gramů za 78 Kč).

Hipp BIO Combiotik zakoupíte ve variantách: PRE, počáteční mléko (1), pokračovací kojenecká výživa (2), od jednoho roku (3). Základní balení o 600 gramech stojí v akci 250 Kč a poměrně snadno je dostupné za tuto cenu v e-shopech nebo lékárnách. 100 gramů výživy přijde na 42 Kč. Mírně dražší je počáteční mléko, kde 100 gramů stojí 45 Kč (270 Kč celá krabice). Naopak batolecí mléko pořídíte levněji v akcích nebo koupí výhodného multipacku 2x 900 gramů. Hipp Anti-Reflux je speciální kojenecké mléko, které se prodává v balení po 500 gramech za 340 Kč (100 gramů za 68 Kč).

Holle Bio počáteční mléko je k dispozici v papírové krabici 400 gramů za 201 Kč (100 gramů za 50 Kč). Holle Bio pokračovací mléko 2 a 3 zakoupíte v papírové krabici po 600 gramech za 289 Kč (100 gramů za 48 Kč), stejně jako Holle Bio batolecí mléko.

Kde BIO výživu zakoupíte?

Mezi nejdostupnější patří Hipp, který je běžně v prodeji ve velkých hypermarketech. Nemělo by se vám stát, že budete řešit problém ohledně vyprodaného mléka. Zakoupíte jej v Kauflandu, Tescu, ale také ve velkých drogeriích a samozřejmě v lékárnách a e-shopech. Mléčnou kojeneckou a batolecí výživu Babybio seženete o poznání hůře. Objednáte ji z e-shopů, ale také je k dispozici ve vybraných kamenných prodejnách. Podívejte se na seznam prodejců. Mléko značky Holle je v České republice nejhůře dostupné a zakoupíte jej prakticky pouze skrze e-shop.

Seznam BIO mléčné kojenecké výživy

Nabídka značky Babybio

  • Babybio Optima 1 počáteční mléčná kojenecká výživa
  • Babybio Lunea 1 počáteční mléčná kojenecká výživa
  • Babybio Lunea 2 pokračovací mléčná kojenecká výživa
  • Babybio Optima 2 pokračovací mléčná kojenecká výživa
  • Babybio Croissance 3 růstové mléko
  • Babybio Kozí mléko 2 Caprea
  • Babybio Kozí mléko 3 Caprea Croissance

Nabídka značky Hipp

  • Hipp 1 BIO Combiotik, počáteční mléčná kojenecká výživa, první kojenecké mléko
  • Hipp 2 BIO Combiotik, Bio kojenecké mléko od ukončeného 6. měsíce
  • Hipp 3 BIO Combiotik, Bio kojenecké mléko od 1 rok
  • Hipp Anti-Reflux BIO, speciální kojenecké mléko

Nabídka značky Holle

  • Holle Bio počáteční mléčná kojenecká výživa 1
  • Holle Bio pokračovací mléčná kojenecká výživa 2
  • Holle Bio pokračovací mléčná kojenecká výživa 3
  • Holle Bio batolecí mléčná kojenecká výživa 4

 

Redakce
Redakce

Vítejte na stránkách Radimradi.cz. Založili jsme je pro vás. Pro matky s dětmi, nastávající rodiče i prarodiče, kteří neradi kupují zajíce v pytli a před pořízením kočárku, autosedačky, hraček, nádobí nebo dětské výživy si přečtou zkušenosti ze života. Na našich stránkách najdete informace o tom, jak je produkt dobrý, ale také jeho negativa, chyby, na které vás výrobce bude jen těžko upozorňovat. V tom tkví jejich největší přínos. Výrobky testujeme sami ve svém volném čase. Z tohoto důvodu nám může někdy trvat déle, než objektivní recenzi zveřejníme. Testujeme a hodnotíme proto, abychom vám řekli svůj názor a zkušenost, ne abychom dělali reklamu, nebo zneuctili nějaké výrobky.

Radimradi.cz
Logo